Bli kjent med: Maliin Stoor

Under fotograferingen forrige uke var vi så heldige med stylisten! Maliin Stoor gjorde en riktig bra jobb, og vi kunne ikke ønsket noe bedre. Det var interessant og spennende å se hvordan hun jobbet – satt sammen bilder, bruk av detaljer, fargekombinasjoner… alt! Så utrolig flink og kreativ. I dette innlegget kan dere bli bedre kjent med henne.

Grattis Maliin, du vann vår tävling om att bli vår stylist för en dag! Och häromdagen hade vi fotograferingen, hur tyckte du att det gick? Hur kändes det? – Jag är helnöjd med dagen. Produkterna är fantastiska vilket gör det hela enklare, det var svårt att välja ut för det finns så mycket vackert och unikt. Jenny och jag funkade utmärkt som team och vi fick till många fina bilder under dagen. En mycket intensiv, givande och rolig dag med fin stämning och resultat!

Fotograf Magdalena Björnsdotter

Berätta om din bakgrund.

– Jag har haft eget företag i 5 år nu, och jobbar där med det visuella på olika sätt. Jag är bland annat ansvarig för utsmyckningarna i flera köpcentrum, jag utbildar och föreläser om butikskommunikation på Entreprenörsskolan och jobbar med inredning i offentlig och privat miljö. Även mässmontrar är återkommande uppdrag som jag gör, och så styling uppdrag i annons eller redaktionell form.

Färg och form har alltid varit ett stort intresse för mig, och jag gillar att hitta annorlunda lösningar! Vi har de senaste åren både renoverat ett gammalt hus från tidigt 1800-tal och byggt två helt ny villor, och där har jag kunnat leva ut och skapa en miljö som verkligen är jag. Du kan förstås läsa mer om det på min blogg (länk). Det andra huset ritade jag helt själv men fick ner allt i CAD med hjälp av arkitekt.

Och nu går du också en utbildning själv?

– Ja, jag går Inredningsstylist Master Class på Beckmans under ledning av Lotta Agaton. Det har varit några intensiva veckor och nu har vi just gjort vår slutfotografering!

Vad har utbildningen gett dig? Både i egna insikter och i utbyte med de andra deltagarna och lärarna?

– Massor. Jag är så nöjd med utbildnigne och Lotta Agaton, hon är grym! Vi har fått många tuffa utmaningar och fotograferingar i skarpt läge som verkligen varit nyttiga. Bra föreläsare och mycket matnyttigt om branschen – toppen helt enkelt!

Hur skulle du beskriva din stil? Finns det något som kännetecknar de jobben du brukar göra åt kund?

– Jag är duktig på att läsa av kundens behov och önskemål – hitta den bästa/roligaste/unikaste och passande lösningen för just dem och tillfället! Om jag själv får kreera fritt så gillar jag det avskalade och minimalistiska – att detljerna räknas och stikcker ut – färre men värre kan man säga…

Fotograf Magdalena Björnsdotter

Hur ser du på framtiden? Vad vill du göra nu?

– Framtiden känns ljus, men självklart utmanande. Jag driver Qreate vidare, utvecklar och expanderar. Styling uppdrag hoppas jag på vilket jag känner att jag mer bemästrar nu efter kursen – dessutom är dess uppdrag fantastiskt roliga!

Vad är ditt intryck av Nordic Design Collective och produkterna som kommer att finnas där när vi öppnar? Har du hittat några favoritprodukter?

– Många många… ibland tavlorna hittade jag nog de som jag gillade bäst – måste säga att det finns så många begåvade människor – blir lycklig av att bara kika på dem! Men som sagt, det finns mycket att välja mellan så önskelistan är lång!

 

ET STORT TAKK TIL MALIIN STOOR.